SHIENA

| DATA

  • Design: SATOH Hirotaka Kazuo Otsubo
  • Site: Shirokanedai, Minato-ku, Tokyo
  • Structure: Wooden partly reinforced concrete
  • Use: beauty salon, house
  • Site area: 97.78m2
  • Building area: 56.57m2
  • Total floor area: 123.61m2
  • Completion: 2006.01
  • Structural design: Masahiro Kato / MI + D Building Research Institute
  • Construction: Honma Construction
  • Photo: Hiroyuki Hirai SATOH Hirotaka

| CONCEPT

The first and second floors of this building are a retreat-like beauty salon, and the third floor is a combination house with a slightly different configuration, such as a bedroom.
What's changed a bit is that the only part of the house is a bedroom and a bathroom.
The lounge of the store plays the role of cooking and relaxing in the living room.
The first floor is a lounge with RC. The upper floor is wooden, the second floor is a treatment room, the third floor is a bedroom and a bathroom, and each floor is connected by an outer staircase.
The building has a unique combination of store and house functions.

You may also like

Recently viewed