SATOH Hirotaka Architects
JapaneseEnglish

Ego dentistry
Aichi prefecture Nagoya city Chikusa ward Haruoka

| DATA

Design: SATOH Hirotaka Kazuo Otsubo
Site: Haruoka, Chikusa-ku, Nagoya City, Aichi Prefecture
Structure: Wooden partly reinforced concrete
Use: clinic combined housing
Site area: 234.82m2
Building area: 134.06m2
Total floor area: 386.61m2
Completion: 2005.03
Construction: Daiwa House Industry

| CONCEPT

Dental clinic combined house with 1 basement floor and 3 floors above ground. Vertical and horizontal louvers were installed on the front of the building to make the building a landmark while hiding the sense of living in the house.
The site is long and has several small courtyards inside for good lighting and ventilation. There is a large garden at the end of the site where you can see the garden while receiving treatment. You can feel the transition of seasons and time due to the shadow cast on the grating terrace of the house.