SATOH Hirotaka Architects
JapaneseEnglish

Villa in Louvre
Tateyama City, Chiba Prefecture

| DATA

Design: SATOH Hirotaka
Site: Tateyama City, Chiba Prefecture
Structure: wooden part steel frame
Use: weekend house
Site area: 734.41㎡
Building area: 107.65㎡
Total floor area: 107.65㎡
Completion: 2002.07
Construction: MOA +
Photo: Nacasa & Partners inc. Masaya Yoshimura

| AWARD

2004 Residential Architecture Award
Winner of the 1st Tree Country Japan House Design Competition

| CONCEPT

This building is a weekend house located in Tateyama, at the southern end of the Boso Peninsula, Chiba Prefecture. Located on a hilly area with a beautiful view of the sea far below. There is a green mountain on the back.
The arrangement is long in the direction perpendicular to the axis from the sea to the mountain, so as to make the most of the sea and mountain views. A semi-external buffer zone was provided to allow the outside and inside to be continuous.
The louver with openable louvers on the outer skin has a soft border that allows you to control sunlight and the view appropriately by opening and closing, and adjust the sense of distance from nature. It also creates a rich louvered shadow inside, and is a mechanism to enjoy the slow time change on the weekend.