slit

| DATA

  • Design: SATOH Hirotaka Shinta Takeda
  • Site: Asahi Village, Murakami City, Niigata Prefecture
  • Use: Housing
  • Structure: Wooden 2nd floor
  • Site area: 368.21m2
  • Building area: 108.39m2
  • Total floor area: 146.09m2
  • Completion: 2009.12
  • Construction: Sato Industry
  • Photo: SATOH Hirotaka

| CONCEPT

The site is located inland in Murakami City, Niigata Prefecture, and is a heavy snowfall area.
This gable type house is composed of a collection of small boxes.
Each box has a structurally independent roof, and each roof collectively forms a gabled house.
A slit is formed between the roofs, and light that changes every moment shines into the interior.
Heating uses a regenerative floor heating system that uses midnight power. Despite the cold climate, they can comfortably spend the winter without using the air conditioner.

You may also like

Recently viewed