SUAVE HAIR

| DATA

  • Design: SATOH Hirotaka Naito Masayuki
  • Site: Kashima City, Ibaraki Prefecture
  • Structure: Wooden
  • Use: beauty salon
  • Site area: 264.47m2
  • Building area: 108.97m2
  • Total floor area: 122.89m2
  • Completion: 2006.02
  • Structural design: Masahiro Kato / MI + D Building Research Institute
  • Lighting plan: Kazuhiro Kawamura / Sora Associates
  • Photo Shin: Nacasa & Partners inc. Masaya Yoshimura
  •      SATOH Hirotaka

| AWARD

  • 2006 JCD Design Award

| CONCEPT

This building is constructed as a sharp geometric polyhedron, taking advantage of the specially shaped site to become a landmark in the area.
The level of the floor was raised 1.5 m from the ground so that people could enjoy the view of rich trees while avoiding the intersection of people and cars passing on the road. On the road side, in order to obtain the openness of the opening, the diagonal columns are made uneven and continuous to form a load-bearing wall. The interior is a pillarless studio with long beams in order to gain flexibility.
This structural expression, while functioning well as a landmark, creates a soft space inside that folds over the landscape of trees.

You may also like

Recently viewed